תמא 38 הינה תכנית מתאר אשר נכנסה לתוקפה בשנת 2005 ומשמעותה חיזוק המבנים במדינת ישראל למקרים של התרחשות רעידת אדמה. התוכנית אשר אישרה הממשלה לאחר ביקורות, סקרים ומחקרים אשר נערכו בארץ ובחו"ל,קובעת כי יש לחזק בניינים אשר הוקמו טרם שנת 1980 ואשר אינם בנויים להתמודד עם רעידות אדמה באיזורנו. החשש הוא כי באם יתרחש אסון הטבע לא יוכלו הבניינים הותיקים להתמודד עם הרעש ויקרסו תוך שהם גורמים לפגיעות קשות בנפש וברכוש.
תמא 38 מעודדת את ועדי הבתים המשותפים ודיירי המבנים לבצע פעולות לצורך חיזוק המבנים כך שיעמדו בתקנים הנדרשים, תוך שהיא מעניקה להם תמריצים מפתים כמו הענקת זכויות בניה לצורך תוספות דירות בבניין המשותף, אשר ייבנו על ידי קבלן שייבחר על ידי הדיירים, ובתמורה לבניית הדירות אשר יימסרו לקבלן, יזכו הדיירים לבניית מעלית בבניין, ולשיפוצו הפנימי והחיצוני של המבנה הישן. בדרך זו זוכים הדיירים אשר יבצעו את תוכנית תמא 38, לעסקה משתלמת כאשר הם נהנים משידרוג באיכות החיים, ללא כל תמורה כספית מצידם, ובתוך כך גם להשבחת ערך הנכס ועליית מחירי הדירות.
על פי תמא 38 יזכו דיירי הבניינים אשר יחזקו את המבנים המשותפים גם לזכות לאישור תוספות בנייה בשטח הדירה עצמו, לפטור ממס שבח וממס השבחה בפרוייקט המבוצע על פי התוכנית, לפטור ממס מכירת הנכס, ולפטור מתשלום מע"מ עבור עבודות הבנייה המבצעות מחוץ למבנה ובשטחי הדירות הפרטיות. על אף ההטבות והתמריצים הרבים נמצא כי עד היום, שש שנים לאחר אישור תמא 38 עדיין מעטים הבניינים הותיקים אשר חוזקו בפני רעידות אדמה, כאשר להסכמת התוכנית נדרש רוב של הדיירים, דבר אשר מעמיד בעיה בפני עצמה כאשר ישנם דיירים אשר אינם מסיבות שונות אינם מעוניינים בביצוע הפרוייקט. עד היום נדרשה הסכמה של 66 אחוז מקולות הדיירים במבנים המשותפים, כאשר לפני שנה הועלתה הצעת חוק לפיה יופחת אחוז הקולות הנדרש לצוטרך הפרוייקט, ל-51 אחוז בלבד.